НовиниУчастия в медиитеЦецка Бачкова, „Демократична България“: Намираме за свой дълг да назовем събитията с арменците с истинските им имена, да ги признаем и осъдим като геноцид

23.04.2021
https://bachkova.dsb.bg/wp-content/uploads/2021/06/cecka-bachkova.png

Намираме за свой дълг да назовем събитията с арменците с истинските им имена, да ги признаем и осъдим като геноцид. Това каза Цецка Бачкова от „Демократична България“ в декларация от името на група, предаде репортер на Агенция „Фокус“.Според нея арменският геноцид е доказан с исторически факти и автентични документи.

„24 април е датата на възпоменание на опита за унищожаване на арменския народ, в който живота си губят над 1.5 млн. арменци. Арменският въпрос се поставя като дипломатическо понятие по време на Берлинския мирен конгрес, когато великите сили налагат на султана да осигури и гарантира гражданските права на арменците. В отговор Абдул Хамид Втори организира клане, в което загиват около 300 хил. арменци“, каза още Бачкова.
По думите й при план за унищожаване на арменския народ са убити около 1.5 млн. арменци.

Тя заяви, че страната ни е дала свободен коридор на арменските бежанци. Цецка Бакова заяви, че хиляди арменски бежанци са видели именно в България и в гостопприемството на местните жители шанс за избавление и възможност да изградят своя нов дом.

 

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2864294&fbclid=IwAR1I6KufsKDKgfHRWUHJO7CGfktJHV8yd_EML3mzSy33Gy0v-9MFDfO-GZo

https://bachkova.dsb.bg/wp-content/uploads/2021/02/Logo-Blue-White.png
https://bachkova.dsb.bg/wp-content/uploads/2021/03/DmBul_White-logo_Coalition-_horiz.png
Контакти
(02) 400 99 21
София 1000, бул. "Витоша" 18 (вход откъм ул. "Кърниградска")
Полезни връзки